כניסה
למנויות
צרו קשר

קרקר קינואה של איילת

קרקר קינואה של איילת 

מתחילים בחימום התנור ל 170 מעלות ואז:

רכיבים:

חצי כף זרעי פשתן (6 גרם) 

חצי כף זרעי צ'יה (6 גרם) 

משרים את הפשתן והצ'יה 5 דקות ב 2 כפות מים או שנכין יחד עם כל התערובת וניתן להכל לעמוד יחד כ 5 דקות לפני שנתחיל הכנה ונוסיף את 2 הכפות מים יחד עם שאר המים.

חצי כוס קמח קינואה

1 כף קמח אורז מלא (12 גרם) 

חצי כף גרגירי קינואה לבנה או אדומה (8 גרם) 

רבע כפית אבקת אפייה

1 כף שמן זית (לא חובה, אני מכינה לרוב בלי)

כפית גרעיני חמנייה (5 גרם) 

כפית גרעיני דלעת ף(5 גרם) 

¾ כפית מלח הימלאיה או חצי כפית מלח רגיל

כוס מים

כ 2 כפיות קצח/סומסום או קינואה לפיזור מעל.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הרכיבים  יחד ומוסיפים את הצ'יה והפשתן שבזמן זה הפכו לג'לי.

 

התערובת נוזלית ממש וזה בסדר, מניחים עם כף עיגולים על נייר אפייה) מעל נפזר מעט גרגרי קינואה לבנה/אדומה/! קצח/סומסום לפי המצב רוח. 

נכניס לתנור לאפייה של 20 דקות על 170 מעלות בתנור שחומם מראש ואז עוד 20-40 דקות על 150 מעלות עד שמקבל גוון שזוף מהמם.

 

***אפשר להכין גם ללא תוספת שמן זית, יוצא מעולה!

איך נתייחס?

מכמות זו יצאו לי 41 קרקרים, כל יחידה כ 14 קלוריות (מנת פחמימה 5 יחידות לפי כמות זו)

כל המתכון מכיל כ: 

578 קלוריות

79 גרם פחמימה

17 גרם חלבון

23 גרם שומן

 
להאמין. לפעול. להגשים.